Trendrapport från Christmasworld

En av världens största mässor med jultema har gått av stapeln. Precis när man städat ut julen 2016 så är det alltså dags att ge sig i kast med nästa säsong.

jul

Julen 2017 har massor av sagor och tropiska referenser precis som vi sett på flera av de andra mässorna i år. Bli inte förvånad om du står där i december med en rosa flamingo i granen. Men om du tycker att de tropiska fåglarna är ”för mycket” så kan du alltid försöka få med något stillsamt med mexikanska referenser som en snygg dödskalle eller varför inte en kaktus. För dig som gillar det här busigt barnsliga så finns det hela granar i gult och orange som man kan klä med dessa sagofigurer. Det ser ut som att 2017 blir en busig jul.

De som inte vill gå in med hundra procent i det här barnsliga kan göra en stilig gran istället. En av de dominerande tonerna är det bruna och återhållsamma. Kalla det koppar, kaffe eller bara brunt men det bruna finns överallt. Man kan arbeta med referenser och material från det som finns runt knuten och göra en dörrkrans av kottar eller ekollon. Eller så vill man vara lite mer trendig och blanda brunt med aprikos och rött. Just det här sista med färgkrockarna känns väldigt vågat. Modernt på nåt sätt med strikta mönster med just färger som normalt sett inte passar.

Och vitt finns i julen 2017. Förra året dominerades Christmasworld av vit metall i alla dess former. I år är det vitt. Men vitt med frostiga referenser. Kanske är det de snöfria jularna som gör sig påminda men frosten är överallt – till och med på våra vanliga krukväxter. Vitt och frostigt kommer vi se överallt.

Småvärldar talas det om, och på mässan ser man hur vi bygger små växtstilleben med kvistar, grässtrån och snö i allt från små glaskrukor till rena hängen i granen. Småvärldar för småfolket?

Julen 2017 blandar alltså busigt tropiskt med återhållet brunt och vitt. Man väljer det man tycker bästa om – eller så skaffar man två granar hemma så får man plats med båda trenderna.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s