När drömmen blir sann

Isabelle.jpgMed specialinriktade event vill Isabelle Östman knyta kunderna närmare sin butik Brique Design & Inredning.

För tre år sedan bestämde sig Isabelle Östman. Då arbetade hon som sjuksköterska på en intensivvårdsavdelning, men drömde hela tiden om att arbeta med design och inredning. Där under 2014 lämnade hon till slut vården och startade i stället Brique Design & Inredning, en 250 kvadratmeter stor butik i Tollered mellan Göteborg och Alingsås.
– Jag hade aldrig jobbat i branschen förut, det var ett kliv ut i det okända, berättar hon. Så jag har fått ta det steg för steg och tänkt att jag får lära mig på vägen. Jag har alltid haft en dröm om ett kreativt yrke och det här känns verkligen som det jag vill göra.

Östman lärde sig snabbt och är nu på Formex för att hitta nya produkter för butiken med inriktning på klassisk skandinavisk design.
– Jag letar gärna efter naturmaterial och ganska rustika saker. I butiken har vi ett träbord där skivan är tolv centimeter tjock, jag brukar tycka att det är ganska signifikativt för Brique.

För att öka intresset för Brique har Isabelle Östman börjat ha populära tjejkvällar där Brique tillsammans med andra butiker, hotell och restauranger i området bjuder in kunder för samkväm.
– Vi använder butiken mycket som en eventyta, berättar hon. Redan när jag började med butiken hade vi en invigning. Den var i och för sig ganska liten, men jag kände att det var roligt, att det var ett sätt att samla mycket folk i butiken och göra en grej av det. Alla behöver inte vara där för att det handla, men det blir en speciell energi när man samlas. Senast var det 300 personer på plats, vi hade bjudit in experter och designprofiler och alla var superpeppade på att ha en trevlig kväll.

Efter de populära tjejkvällarna kommer nu nästa utmaning – en killkväll.
– När vi har pratat runt lite säger alla att vi aldrig kommer kunna locka några killar till butiken och menar att det skulle gå bättre om vi var en golfklubb eller bilfirma, men vi har bestämt oss för att inte lyssna på det. Och när jag har sonderat terrängen så har det faktiskt funnit ett stort intresse.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Studio Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s