HAPPYsthlms produkter i Formex inspirationsutställning lockade nya kunder

HAPPYsthlm är ett företag som grundades 2007 av de tre formgivarna Katarina Andersson, Kajsa Aronsson och Caroline Lindholm och de har sedan starten valt att ställa ut på Formex för att nå ut och få direktkontakt med sina kunder.

HappySthlms vaser till inspira
Fotograf: HAPPYsthlm

I januari möttes Formexbesökarna av stylisten Tina Hellbergs välkomnande lounge ”Oh Sunny Day”. Ett hav av blommor och växtlighet formad till en tydlig cirkel som omslöts av sittplaster. Från taket hängde hörlurar med musik och böcker att anteckna / skissa i låg spridda på bänkarna.

HAPPYsthlm var en av utställarna som bidrog till inspirationsmontern på entrétorget och som hade lånat ut vaser och den handblåsta vasen MAITO med sin rena form i tre olika storlekar fick en framträdande plats.

KarinBjörkquist_HappySthlm_vaser
Fotograf: Karin Björkquist

Respons från kunder kom direkt

-Vi märkte en tydlig koppling mellan Tinas fina utställning och att kunderna sökte upp oss och kom till vår monter. Vår ambition är att finnas med på någon av inspirationsutställningarna vid varje mässa och vi kontaktar alltid de ansvariga stylisterna i god tid och med bra foton på våra produkter, säger Katarina Andersson.

Katarina är den i HAPPYsthlm som har en gedigen bakgrund inom glas- och keramikformgivning. Hon berättar vidare att det var positivt att se den tydliga kopplingen mellan exponering och kundernas intresse. Fler nya kunder som inte tidigare kände till produkterna sökte upp HAPPYsthlm på mässan med siktet inställt på att köpa vaser.

HAPPYsthlm har en stark drivkraft i att visa sina produkter i ett sammanhang och inspireras av att bygga miljöer kring föremålen.
KarinBjörkquist_HappySthlm_butik

-Vi blir bekräftade i våra ideer kring att det inte bara betyder mycket att man har fina och bra saker, det betyder minst lika mycket att man förmår att ta hand om- och visa upp dem i rätt sammanhang. Detta är verkligen något vi brinner för och det har fått oss att ta steget förverkliga vår dröm om att öppna en egen butik / showroom i Gamla Stan.

Fotograf: KarinBjörkquist

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Intervjuer och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s