Missa inte Mia Törnblom!

Mia berättar en historia ur verkligheten.

Visste du att bra ledarskap handlar om att hångla upp folk – medan dåligt ledarskap är som att pippa utan förspel? När Mia Törnblom håller föredrag får du skratta i en halvtimme åt viktiga frågor. Klockan 16 idag, fredag, kör hon igen på scenen i restaurangutställningen i AG:152. Gå dit – du lär inte ångra dig.

Bara Mias minspel är värt tiden, titta bara på bilderna lite längre ned. Om du ändå inte hinner dit eller inte är på Formex idag, kommer här några rader om vad hon sa.

Temat är personligt ledarskap och allt handlar om motivation. För att motivera andra, måste du börja med dig själv, menar Mia. Ofta vill vi något, men är inte villiga att anstränga oss för att uppnå detta.

Mia tog ett eget exempel som många nog känner igen sig i: träning. Hon är nog inte de enda på Formex som någon gång köpt ett årskort på gym för att sedan bara utnyttja det några få stackars gånger.

– Jag ville verkligen vara vältränad, men inte svettas, säger Mia.

För att lyckas måste det till motivation. Hur hittar man då den? Mias recept är att sätta upp mål, delmål och att belöna sig själv.

– Det viktigaste är vinsten. Om vi ser vad vinsten blir så blir vi villiga att göra ansträngningar, säger Mia.

Hon ger ett exempel med duktiga säljare, som är experter på att se vad vinsten blir. Köper vi den där tröjan, ser vi framför oss hur hela vi blir skitsnygga.

Detsamma gäller ledarskap. En chef får svårt att få med sig sina anställda om hon eller han inte säljer in vinsten med ett initiativ eller en förändring. Genom åren har Mia stött på chefer som irriterat undrar varför de anställda inte gör som de ska, fastän det vet vad de ska göra.

– De måste sälja in vinsten, annars blir det som att pippa utan förspel. Det finns dem som inte behöver förspel, men det är för att de ser vinsten – det här blir något bra. Vi andra behöver upphånglade, säger Mia.

För en ledare handlar det alltså om att hångla upp personalen, om än inte bokstavligt. Ser de vinsten blir de motiverade.

Det hänger samman med en annan viktig ledaregenskap – förståelsen för att människor är olika och att man inte bara kan utgå från sig själv. Det gäller att lära sig vad som får olika individer att gå igång.

Mias avslutningsord var att i fungerande lag tar var och en ansvar för sina behov. Inledningen handlade om Moder Teresa, som när hon vid ett tillfälle pratade ledarskap kort bara sa:

– Do you know the people you are leading? And do you love them?

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s