Formex Formidable 2011

Karolina på It’s a house här igen. Gårdagsmorgonen  började med pressfrukost i Formex kombinerade inspirationsutställning och restaurang som i år hade temat ‘Below the Snow’ men tyvärr hann jag inte fota innan lokalen hade fyllts till bredden med pressfolk. Note Design Studio som står bakom miljön har verkligen gjort ett kanonjobb tycker jag i sin gestaltning utav livet under snön med mycket vitt, smutsiga pasteller, lite svärtade jordtoner och en gnutta orange. Är ni nyfikna på att se mer av ‘Below the Snow’ så tycker jag att ni ska kika in hos Frida.

Under pressfrukosten presenterades vinnarna utav 2011 års Formex Formidable. Formex Formidable är ett nystartat inredningsdesignpris där en jury nominerar produkter som är nya för året och som visats på Formex och i slutet av året utser juryn sin vinnare men även folket får rösta fram en vinnare. Juryns val föll i år på Skeppshults grytstapel i gjutjärn med följande motivering:

Form, funktion, skulptur… 2011 års vinnare av Formex Formidable är en grytstapel med tyngd, en multifunktionell gjutjärnsformation där locken också fungerar som stekpannor. Formgivaren Torkel Dahlstedt och Skeppshults Gjuteri har skapat en ny längtan för alla matroade esteter.

Och Niklas Bonneviers gunghäst som är en homage till Rietveld och hans Red and Blue chair vann folkets pris.

Det här inlägget postades i Formex och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s